Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót községünk honlapján!
Szeretettel köszöntöm Önt Écs honlapján és kellemes "barangolást" kívánok a községet bemutató oldalakon. Bízom benne, mire végigolvassa a sok-sok érdekes és hasznos információ sorát, kedvet kap arra, hogy személyesen is ellátogasson hozzánk.


Écs a Világörökség részét képező Pannonhalmi vár tőszomszédságában, a Bakony lankákká szelídülő vonulatán, a Sokorón helyezkedik el, Győrtől mintegy 16 km-re. Szép földrajzi fekvésének, szelíd szépségű tájainak, borkultúrájának, vendégszeretetének köszönhetően érdemes arra, hogy Ön is megismerkedjen vele. Évente több százan keresik fel, hogy értékeivel ismerkedjenek, pihenjenek, a Pannonhalmi Tájvédelmi Körzethez tartozó erdeiben kiránduljanak, vagy éppen szurkoljanak végig izgalmas autóversenyeket a település területén található Rába-ringen. A környék leghíresebb látnivalója az évszázadok alatt több ostromot és átépítést is megélt Pannonhalmi vár, mely az écsi "hegyekben" kiránduló számára messziről is lélegzetelállító látványt nyújt. A történelmi településrészen számos szép és értékes népi építészeti emléket (nádfedeles parasztházat) találunk.


A tájegységre jellemző szőlő -és bortermelés emlékeit a löszfalakba vájt pincék és a hatalmas szőlőskertek jelzik. A hegyen termett szőlő ízletes nedűit a szőlősgazdák vendégszeretetének köszönhetően Ön is megkóstolhatja.


Écs az aktív pihenésre vágyók települése, ismerkedjen meg Ön is gyalogosan, kerékpáron, vagy akár lóháton a környék látnivalóival és rejtett értékeivel.


A honlapunkon kalandozva válasszon az élményt és kikapcsolódást nyújtó programokból, kirándulási lehetőségekből, tapasztalja meg személyesen is, hogy hozzánk érdemes eljönni.


Üdvözlettel:


Mondovics László

polgármester