Szüreti Falunap 2015. szeptember 12.Écs Község Önkormányzata az ide esztendőben is megtartotta hagyományaihoz híven a szüreti falunapot és a hozzá kapcsolódó szüreti felvonulást. A hagyomány már az idősebb korosztály dédszüleinek idejében is megvolt, hiszen az aratás, a szüret végezte, mindig vigasságba torkollott.
A délelőtt során lövészverseny zajlott a lőtéren, a helyi Lövész Klub segítségével a 2000-ben létrejött Écs Község Önkormányzatának Lövész Vándorkupája, az idei évben is megtalálta méltó gazdáját egy újabb 1 éves időtartamra.
Díszes színfoltja volt a napnak a felvonulás, melyen aki részt vett, jól érezte magát a népviseletbe öltözött felvonulók, a fúvósok és a majorettek, valamint a borrend tagjai között.
A felvonulás megérkezte után míg rendeződtek a résztvevők sorai, a vonulást végigkísérő fúvósok zenéltek, a majorettek táncoltak.
Mivel településünknek fontos a néphagyományok őrzése, a nap programjából nem maradhattak ki a néptáncosok és a népdalkör fellépése sem. Örülünk, hogy a szülők támogatják gyermekeiket abban, hogy megismerkedhessenek a néphagyományokkal, azon belül is a néptánccal. Segítik, elkísérik őket a fellépésekre, így a gyermekek által is színesedhet településünk arculata.
A már kötelező érvényű forgatókönyv után következtek a vendégelőadók, Komonyi Zsuzsi és az Új Fiesta Zenekar személyében.
A nap az utcabállal zárult, melyet  a tűzijáték színesített.
A kisebbek sem maradtak szórakozás nélkül, mert számukra kézműves foglalkozás, arcfestés, ugrálóvár és kishinta állt rendelkezésre.
A másnapi szentmisén, Kozák János esperes-plébános által megáldásra kerültek a termények.
Jó időben volt részünk, a programra kilátogatók egy kellemes napot tölthettek el barátaikkal, és a település lakossága körében.
A térségünkben is már elérhető, számtalan fesztivál, koncert mellett szükségesek a falunapok, hiszen ezeken a napokon van lehetősége találkoznia a helyi lakosságnak egymással. Első sorban ennek lehetőségét, és természetesen a szórakozás, a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét teremti meg az Önkormányzat a segítőkkel, támogatókkal, fellépőkkel egyaránt.

Mindenkinek, aki részt vett a rendezvényen, aki valamilyen formában hozzájárult a rendezvényhez, segítette annak sikeres létrejöttét, megvalósítását, köszönjük!


Képek a rendezvényről


Vissza a rendezvényekhez
Kezdőlap