Az écsi templom védőszentjének, Szent István királynak ünnepe volt Écsen2016. aug.20-án az ünnepség keretében kitüntetés átadására került sor településünkön.
A „Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díjat – Gazdasági Tagozatban”  2016. évben Tatai Adolf écsi hentes- és mészáros mester érdemelte ki, akinek a díjat Kara Ákos államtitkár, országgyűlési képviselő adta át.
A díjjal azok a gazdálkodó szervezetek, illetve egyéni vállalkozók tüntethetők ki, akik a megye gazdasági fejlődéséhez tevékenységükkel kiemelkedően hozzájárultak.

Tatai Adolf vállalkozását 1987 augusztusában egyéni vállalkozóként kezdte Écsen, ahol másodmagával vegyeskereskedést üzemeltetett, élelmiszer jelleggel. A köztudatban „Mini ABC ”–ként ismert vállalkozás kezdeti sikereinek köszönhetően a családtagok is bevonásra kerültek a munkába.  1999-ben megszerezte a hentes-mészáros mestervizsgát, és  2000-ben megnyitotta Écs-Hús Húsfeldolgozó Üzemét.
A mestervizsga nem csak az üzem megalapítását tette lehetővé, de a Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium húsipari termékgyártó diákjainak sikeres szakmai, gyakorlati oktatását is biztosította.
Tatai Adolf nyugdíjas éveit tölti, de mellette még dolgozik. A közeljövőben tervezi a stafétabotot fiának és lányának átadni, hogy álmait a következő generáció vihesse tovább.Írás: Farkas Márta
Fotó: Kovács PéterKépek a rendezvényről


Vissza a rendezvényekhez
Kezdőlap