Tájékoztatás a lakásfenntartási támogatásról



Tájékoztatom a lakosságot, hogy 2011. szeptember 1-től a lakásfenntartási támogatás szabályai megváltoztak. Az idei év augusztus 31-ével megszűnt a szociális alapú gázár támogatás és beépül a lakásfenntartási támogatásba. A támogatást a helyi önkormányzattól kell igényelni.

A támogatás megállapításához a szükséges jövedelemhatár 71.250,-Ft. Két új elem is megjelenik a támogatási rendszerben, az egyik a fogyasztási egység, a másik a vagyonvizsgálat. A jövedelemszámítás alapja a háztartás fogyasztási szerkezetét  kifejező, fogyasztási egységre jutó jövedelem, ami nem az eddig hatályos egy főre jutó havi  jövedelmet jelenti.

A törvény értelmében a támogatást elsősorban természetben kell nyújtani. A természetben nyújtott támogatás azt jelenti, hogy az önkormányzat közvetlenül a közüzemi szolgáltatók felé fizeti az esedékes számlát, illetve lehetőség szerint, közvetlenül megvásárolja a tüzelőanyagot.

A támogatással kapcsolatban, bővebb felvilágosításért, kérem ügyfélfogadási időben önkormányzatunk hivatalát felkeresni. A szociális ügyekben eljáró ügyintéző  Keresztényné Balogh Éva köztisztviselő
                                                         


Bertalanné Józsa Judit

körjegyző

Nyomtatható formátum.


Vissza a hírekhez
Kezdőlap