Konferencia a Nyelvek Európai Napja alkalmából Az Európai Unió aktívan ösztönzi polgárait – fiatalokat és időseket egyaránt – más európai nyelvek elsajátítására. Más nyelvek tanulása, a más nyelveken történő kommunikáció mindenkit arra bátorít, hogy nyitottabb legyen más emberek, azok kultúrája és szemlélete iránt; javítja a megismerési képességeket, megerősíti a tanulók anyanyelvi készségeit is; végül pedig lehetővé teszi, hogy előnyt kovácsoljunk annak lehetőségéből, hogy más tagállamban tanuljunk vagy dolgozzunk.

A konferencia résztvevői érdekes előadásokat hallgathatnak a nyelvoktatás aktuális helyzetéről, a szabályozásról, az oktatással szemben támasztott elvárásokról a munkaerőpiac, a szakképzés részéről, illetve nemzetközi összehasonlításban.

A konferencia résztvevői apró meglepetésben részesülnek, továbbá a tanár konferencialátogatók egy sorsoláson vehetnek részt, ahol értékes nyereményekhez juthatnak, többek között nyelvtanfolyamot nyerhetnek iskolájuk egy szociálisan rászoruló diákjának a Hatos és Társa Nyelviskolánál.
 

Részletes program és regisztrációs lap.

Jelentkezési határidő: 2012. szeptember 24.

Vissza a hírekhez
Kezdőlap