Magyar Falu Program - Pályázatok


Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy a Magyar Falu Program „Orvosi eszköz” pályázatán Écs Községi Önkormányzat 2 678 361 Ft támogatást nyert, melyből a településünkön működő orvosi és védőnői ellátás eszközfejlesztését valósítjuk meg. Polgármesterként fontosnak tartom az egészségügyi alapellátás színvonalának emelését, melynek első lépcsőfokát a most elnyert támogatás jelenti.

Továbbá önkormányzatunk a Magyar Falu Program „Önkormányzati tulajdonban lévő útépítés” pályázatán 7 521 023 Ft támogatást nyert, a pályázati összegből az újonnan épülő bölcsőde előtti útszakasz kerül megépítésre, mely a Kápolna utcát köti össze az épülő kerékpárúttal. A beruházás fontosságát jelzi, hogy ezen útszakasz megépítése nélkül a bölcsőde nem kaphatna működési engedélyt.

Sajnos a Magyar Falu Program „Önkormányzati járdaépítés/felújítás anyagtámogatása” pályázatunk tartaléklistára került, de továbbra is bízunk annak pozitív elbírálásában. Továbbá bizakodva várjuk a „Közterület karbantartását szolgáló eszközbeszerzés” pályázatunk eredményét, ahol még nem született döntés.

Ezúton is szeretném köszönetemet kifejezni Kara Ákos országgyűlési képviselő Úrnak, valamint Gyopáros Alpár kormánybiztos Úrnak, hogy támogatták céljainkat!


dr. Szabó Norbert polgármester

Vissza a hírekhez
Kezdőlap