KiadványokZsebkalauzKépekkel illusztrálva megismerteti az érdeklődőt településünk rövid történetével, térképe segítségével bebarangolhatjuk utcáit, horgasait, dombjait, és erdejeit. Kedves kis tájékoztató az itt lakóknak, az ide érkezőknek, a településünkről elszármazottaknak.


dr. Ábrahám Imre: Écs község múltja című könyvA település átvilágított helytörténetét, tanúhelyneveket, múltidéző, múlttá váló tájszavakat, térképek, fotókat tartalmaz. Szerzőjének több éves kitartó, lelkiismeretes gyűjtőmunkájának köszönhetően minden érdeklődő megismerheti településünk múltját, hiszen Eötvös József szavaival élve „Emlékből él az ember, s múltból az emlékezet. Kinek nincs múltja, nem lehet jelene, s jövője sem.”


 Szűcs Mihály „A Sokoró és értékei” c. könyveSokorói Tájegységi Értéktár Bizottság kiadásában, a könyvet írta és szerkesztette Szűcs Mihály
kiadás éve: 2020
címe: A Sokoró és értékei
"Ismerjük meg, óvjuk, védjük természeti és kulturális értékeinket!"Ajánló:

"Az olvasó olyan kötetet tart kezében, mely nemcsak értékeket mutat be, hanem önmagában is helyi és tájegységi érték. A tudomány és a kulturális turizmus palettáján megismerésre érdemes Sokorótáj előtti tisztelgés Szűcs Mihály áldozatos és termékeny önkéntes szervező és alkotó munkájának eredménye. Szülőföldünket, a Sokorót bemutató kiadvány öt nagy fejezete  megismertet bennünket a tájegység történelmével, földrajzával, településeinek fő jellemzőivel és turisztikai-kulturális értékeinkkel."

(Dr. Vehrer Adél)

Képeslapok

Képeslapok, melyeken településünk nevezetességei láthatók.

A kiadványok a Polgármesteri Hivatalban megvásárolhatók.

Kezdőlapra