Pünkösdi Népzenei Találkozó 2019. június 9.




Az elmúlt vasárnap került sor a már hagyományossá vált találkozóra Écsen. A program Győrben kezdődött, ahol énekek közepette vendégcsoportjainkkal (Nyúl, Ásványráró, Nagyabony, Ábrahám Rita) közösen elhelyeztük virágainkat dr.Barsi Ernő sírjánál.             

A folytatás Écsen volt, ahol átadásra került a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért díj oktatási tagozatban, melyet Farkas Katalin óvónő kapott. A díjazott dolgozott az écsi óvodában, nyúli óvodában óvónőként, vezetőként, jelenleg pedig az Apor Vilmos Óvoda kollektíváját erősíti. A nevelési év végeztével 40 éves jogviszonnyal nyugállományba vonul.

„Farkas Katalin 2009-től oktatási mentorként segítette több óvoda szakmai munkáját az Educatió Kht. felkérésére.

2011. szeptemberétől a győri püspökség által fenntartott Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda és Iskola óvodapedagógusa, ahol az intézmény arculatában a számára is fontos értékeket megtalálja. Az intézményben „Zsipp zsupp…” elnevezésű  zenés foglalkozásokat vezet gyermekek és szüleik számára. Kollégái számára citeraoktatást folytat. A Győr és környéke óvodapedagógusai számára „Zene Műhelyt” vezet, ahol szakmai tanácskozás folyik az óvodai zenei nevelés korszerű módszereiről. A gyermekeknek „Énekes fesztivált” szervez, tehetséggondozás céljából.

Az óvodapedagógusi munka mellett 2015. évtől az új oktatási rendszerben mesterpedagógusi végzettséggel szakértői munkát végez. Feladata szakértő tanfelügyelőként az intézmények ellenőrzése, pedagógusok szakmai segítése, minősítése, előmenetele. A munkát az országos Oktatási Hivatal megbízásával végzi.

Pályaválasztását és pedagógiai munkájának hatékonyságát segítette, hogy gyermekként került be az Écsi Népdalkörbe, amit dr.Barsi Ernő alapított és vezetett 16 évig, mely csoportnak további vezetését tőle vette át 8 évre.  Nagy hatással volt rá a tanár úr és annak személyisége, munkája. Azóta is zenél, a népdalkör vezetését átadva továbbra is tagja a csoportnak.  A nyúli Borbarát Dalkört vezette 17 évig, nyúli óvodás tanítványát irányítja a népzene, a népdaléneklés útján, valamint 30 évig kántori szolgálatot látott el az écsi Egyházközségben.

Az évek során nevelőmunkájában kiemelt helyet kapott a zenei-, a közösségi nevelés, képesség kibontakoztatás, a szakmai és kulturális értékek érvényesítése, a hiteles, hatékony, szeretetteljes munka végzése.”


Képek a rendezvényről


Vissza a rendezvényekhez
Kezdőlap